ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Populația României îmbătrânește, la fel și cea a Brașovului

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 17.06
Sursa foto: pixabay.com
Sursa foto: pixabay.com
Populația României îmbătrânește, aceasta este concluzia recensământului. Tendința se manifestă la nivel european.

Brașovul nu face excepție! La recensământul din 2011, în județul nostru vârsta medie a populației era de 40,5 ani, în schimb la cel de anul trecut, vârsta medie a brașovenilor a depășit 42 de ani.

Ceea ce este și mai îngrijorător este faptul că a scăzut și natalitatea.

"Îmbătrânim la fel ca întreaga Europă, dar în județul Brașov gradul de îmbătrânire este un pic mai puțin accentuat decât la nivel național. La nivel național, avem 121 de persoane peste 65 de ani, raportate la 100 de persoane până în 15 ani, în timp ce în județul Brașov, avem 115 persoane peste 65 de ani, raportate la 100 copii și tineri până în 14 ani", a declarat Directorul executiv al Direției Județene de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea.

Un aspect pozitiv este faptul că speranța de viață a crescut și a ajuns, în România, la peste 76 de ani. Cel mai mult trăiesc vâlcenii, urmați de bucureșteni și clujeni. Brașovul este pe locul al patrulea, înaintea județului Timiș.

Sorin Țîrcă