ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

A doua zi a Congresului Național pentru Securitate în Muncă de la Brașov

Publicat: sâmbătă, 29 Aprilie 2023 , ora 15.43
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sănătatea și Securitatea în Muncă trec printr-un proces de digitalizare. Este concluzia celei de-a doua zile a Congresului Național pentru Securitate în Muncă, organizat în aceste zile la Brașov.

Evenimentul a avut peste 400 de invitați din țară și din străinătate. Președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea:

"Prin departamentul nostru de atragere de fonduri europene, în cadrul normelor de câștig, pentru atragerea de fonduri, este numărul de angajați. Trebuie ai un număr cât mai mare de angajți, trebuie să ai utilaje cât mai performante, dar de fiecare dată, partea de echipamente de protecție a muncii nu este eligibilă. Cred aici, atât noi, cât și dumneavoastră putem cerem o modificare legislativă ca și aceste echipamente de protecție a muncii fie eligibile în cadrul acestor proiecte".

Recent, în țara noastră a fost aprobată utilizarea unei platforme electronice pentru Sănătatea și Securitatea în Muncă. CEO al platformei SSM, Petrică Mureșan:

"De curând avem și o legislație care ne permite digitalizarea activității de securitate șo sănătate în muncă. Vor fi expuse mai multe aspecte pe această parte de digitalizare. Eu voi prezenta digitalizare prin ssm.ro. În care acele fișe de securitate sănătate muncă care se completau cu pixul, acum, se pot semna electronic".

Ziua Securității în Muncă, marcată la Brașov aavut și un moment de comemorare a celor care au decedat în urma accidentelor de muncă.
Sorin Țîrcă