Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul exportă mai mult decât importă

Publicat: luni, 1 Mai 2023 , ora 13.49
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Brașovul este unul dintre puținele județe ale României cu balanță excedentară lună de lună în ceea ce privește exporturile și importurile.

Pe întreg parcursul anului trecut, județul nostru a exportat mai mult decât a importat, iar diferența a crescut în primele două luni ale acestui an.

"Noi, la Brașov, suntem obișnuiți avem balanță comercială excedentară, adică volumul exporturilor fie mai mare decât volumul importurilor, ceea ce la nivel național nu se întâmplă. Acest lucru s-a întâmplat și anul trecut", a confirmat directorul executiv al Direcției Județene de Statistică Brașov, Mihaela Pâtea.

Față de anul trecut, exporturile au crescut cu 17 procente, în timp ce importurile au crescut doar cu 14%.

Astfel, județul a exportat în primele două luni mărfuri de 4,2 miliarde de euro și a importat de 4 miliarde de euro, de unde rezultă un plus de 200 de milioane de euro în primele două luni din 2023.

Sorin Țîrcă