ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul vrea să cumpere alte 24 de ecoinsule informatizate

Publicat: marți, 2 Mai 2023 , ora 15.02
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Brașovul vrea să cumpere alte 24 de ecoinsule informatizate cu fonduri nerambursabile, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Acesta sunt solicitate printr-o completare la cererea depusă în luna aprilie, care cuprindea 69 de astfel de sisteme.

Ele se vor adăuga celor 74 achiziționate deja, precum și celor 275 pentru care municipalitatea a obținut finanțare.

În oraș sunt deja instalate ecoinsule, dar nu toate sunt funcționale.

“Noi am predat toate aceste ecoinsule. Vorbim de 74 de ecoinsule automatizate. Le-am predat către cei doi operatori de salubrizare. În cazul a câteva s-a constatat că planeitatea pe care au fost amplasate nu este cea optimă pentru funcționarea în parametrii normali, de aceea s-a luat decizia de a se amenaja platforme, fie betonate, fie asfaltate. Există și situații, de exemplu, am avut o situație în Bartolomeu, în care placa de bază a avut probleme și a trebuit să o locuim, sau situații în care s-a încercat forțarea echipamentelor și a trebui să intervenim, dar cea mai mare parte a acestor echipamente deja funcționează. Oamenii ușor, ușor au învățat să le utilizeze”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Valoarea totală a finanțării solicitate recent pentru cel 93 de ecoinsule este de peste 8,6 milioane lei.

Adina Chirvasă