Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cea de a XI-a ediție a crosului „Brașov Marathon”, în perioada 13-14 mai

Publicat: marți, 2 Mai 2023 , ora 18.14
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Crosul „Brașov Marathon”, ajuns la a XI-a ediție, se va desfășura în perioada 13-14 mai, sub organizarea Asociației ”Clubul Sportiv Brașov Marathon”, în parteneriat cu Primăria Brașov.

Peste 1.700 de participanți vor lua startul din Piața Sfatului, pe unul dintre cele patru trasee de concurs.

Pe lângă traseul de 70 km pe care îl vor parcurge concurenții adulți, vor exista și trasee mai scurte, pentru cei mici, în cadrul Cursei copiilor, precum și Cursa persoanelor cu abilități speciale.

Undeva la 1100 de participanți pentru cursele principale - cursa de cros, semi-maraton, maraton și ultramaraton - și undeva la 650 de copii, cursa dedicată a acestora și peste 50 de persoane pentru cursa persoanelor cu dizabilități, cursa specială dedicată acestora. Pentru brașoveni și pentru Brașov este prima oară și primul concurs care atinge cele trei vârfuri - Vârful Tâmpa, Vârful Postăvaru, Vârful Piatra Mare și chiar și Bunloc. Înainte de Piatra Mare, ei trec prin Vârful Bunloc și facem așa o horă în jurul orașului, pe traseu montan”, a explicat unul dintre organizatori, Mihaela Scînteie.

Pentru siguranța concurenților, circulația auto va fi restricționată temporar pe segmentele de drum care fac parte din traseul de concurs și câteva sute de voluntari vor fi prezenți pe trasee pentru sprijinul participanților.

Prima ediție a crosului „Brașov Marathon” a avut loc în anul 2012, la care au participat peste 140 oameni de toate vârstele.

În edițiile care au urmat, interesul pentru această competiție organizată la Brașov a crescut constant, pentru ca în acest an să se bucure de participarea a peste 1.700 de persoane și circa 2.000 de spectatori.

Camelia Vlad