ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Terenul pentru primul campus preșcolar, predat către CNI, joi

Publicat: miercuri, 3 Mai 2023 , ora 15.29
Sursa foto: brasovcity.ro
Sursa foto: brasovcity.ro

Terenul pentru primul campus preșcolar ce urmează a fi construit în cartierul Tractorul urmează să fie predat către Compania Națională de Investiții - CNI, după ce Primăria a finalizat lucrările de demolare a construcțiilor de pe fostul depou de tramvaie.

Aici vor fi ridicate o creșă și o grădiniță, aceasta din urmă fiind la etapa de documentație.

Este primul astfel de campus pe care îl construiește Brașovul în ultimii 30 de ani. Vom avea o grădiniță de 240 de locuri și o creșă de 70 de locuri. Pentru creșă, reprezentanții C.N.I. vor veni mâine la Brașov să preia amplasamentul. Avem deja finanțarea aprobată, deci vom începe din acest an lucrările de construire. Pentru campus, suntem în faza în care contractăm proiectul tehnic, avem studiul de fezabilitate în ultima fază de obținere avize, deci sperăm ca până la finalul acestui an să finalizăm și proiectul tehnic, astfel încât anul viitor să începem construirea. Este un campus de care cartierul Tractorul are foarte mare nevoie. Foarte multe familii tinere în acest cartier cu dezvoltare accelerată, care nu au unde să îi ducă pe cei mici la creșă și la grădiniță”, a spus primarul municipiului Brașov, Allen Coliban.

Pentru creșă, valoarea eligibilă a investiției este de apropape 14 milioane lei, fără TVA, finanțare din PNRR 100%.

Pentru viitoarea grădiniță, costurile sunt estimate la peste 12 milioane lei.


Adina Chirvasă