ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Amenzi de peste 360.000 de lei de la ITM Brașov, în aprilie

Publicat: vineri, 5 Mai 2023 , ora 13.04
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Inspectorii ITM Brașov au dat amenzi de peste 360.000 de lei în luna aprilie, pentru nereguli în domeniul relațiilor de muncă, dar și în cel al securității și sănătății în muncă.

Au fost efectuate 179 de controale pe parcursul lunii aprilie.

72 de persoane munceau ilegal pentru 6 angajatori, iar aceștia din urmă au primit amenzi de 280.000 de lei.

„Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, au fost sancționați 4 angajatori, identificându-se 35 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 4 amenzi contravenționale în valoare totală de 280.000 lei. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității a fost sancționat 2 angajatori, identificându-se 36 persoane în această situație, aplicându-se două avertismente scrise”, a precizat inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Tot în luna aprilie, în domeniul securității și sănătății în muncă, inspectorii de muncă au efectuat 99 controale, în urma cărora au fost sancționați 28 de angajatori, cu amenzi în valoare de 49.000 lei.

Radio România Brașov FM