Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turneul "Pianul Călător" ajunge și în Brașov, în 9 mai

Publicat: vineri, 5 Mai 2023 , ora 14.18
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Turneul Național Pianul Călător, ajuns la ediția cu numărul 13, al pianistului Horia Mihail, începe, în România, luni, 8 mai, la Deva, iar în 9 mai va ajunge la Brașov.

Anul acesta, cei care vor veni în sălile de concert vor asculta recitaluri parcurse de un fir roșu – inspirația folclorică din cele mai neașteptate colțuri ale Europei.

Programul pornește de la celebrele Dansuri românești, de Bartok, și va continua cu alte compoziții inspirate din folclor din creația lui Schubert, Chopin, Grieg, Glinka, Dvorak, Ravel, Brahms, Brediceanu și Dan Dediu.

După Brașov, Pianul Călător va ajunge în Iași, Roman, Bârlad, Caracal, București, iar în acest periplu, pianistul brașovean se va întâlni cu unul dintre cele 5 piane călătoare duse în țară prin intermediul acestui proiect, puse la dispoziție de Radio România.

Adina Chirvasă