ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul vrea să ceară eliminarea de pe lista de infringement pentru depozitele de deșeuri neconforme

Publicat: vineri, 5 Mai 2023 , ora 15.17
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Brașovul vrea să iasă din lista pentru care România a intrat în procedură de infringement, din cauza gropilor de gunoi neconforme neînchise.

Procedurile trebuie finalizate până în 31 decembrie 2023, altfel Comisia Europeană va aplica amenzi.

În prezent, municipiul are două depozite de deșeuri neînchise.

Unul este cel de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj, peste care municipalitatea voia să amenajeze un parc, după ce ar fi fost închis conform procedurilor.

Însă, licitația pentru închiderea gropii a fost anulată pentru că, spun autoritățile, este nevoie să fie făcute exproprieri pentru un teren mai mare.

Cel de-al doilea depozit, care este fosta groapă de deșeuri menajere și care se află lângă cel de industriale, nu a fost închis nici el.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:



Reprezentanții municipalității speră ca în câteva săptămâni să încheie exproprierile și să reia licitația pentru închiderea depozitului de deșeuri industriale nepericuloase de la Timiș-Triaj.

În paralel, municipalitatea vrea să închidă și fostul depozit de deșeuri menajere, iar apoi vrea să recupereze sumele de la administratorul actualului depozit ecologic de deșeuri.


Adina Chirvasă