Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Șaguniștii au nevoie de ajutorul nostru

Publicat: luni, 8 Mai 2023 , ora 13.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Și în acest an, mai mulți elevi ai Colegiului Național „Andrei Șaguna” au fost invitați la Conferința Internațională NASA, după ce au fost premiați pentru lucrările cu care au intrat în finala NSS Space Settlement.

Este vorba despre concursul în care elevii imaginează colonii spațiale, detaliind fiecare aspect al acestora, inclusiv la nivel științific.

În acest an, Conferința Internațională va avea loc la Frisco, Dallas, în perioada 24 - 31 mai, iar pentru a ajunge aici, costurile sunt ridicate - 2500 de euro de persoană.

Echipa șaguniștilor numără 29 de elevi și 4 profesori.

„Șaguna are din nou cele mai multe premii din lume. Avem premiul I, II și III. Sunt 29 de copii care ar dori să participe la Conferința Internațională de Dezvoltare Spațială. Ei au acolo prezentări pregătite, sunt deja încărcate. (...) Fiecare copil va avea o prezentare și în această sesiune. Sperăm să reușim să ajungem și pentru aceasta, bineînțeles, vom avea nevoie de sprijinul tuturor celor care se gândesc înspre o reală cercetare în România”, a spus directorul Colegiului Național „Andrei Șaguna”, prof. Carmen Tănăsescu.

După conferință, elevii vor merge și în vizită la Universitățile Princeton și Columbia, două dintre cele mai bune din lume.

Adina Chirvasă