Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum au aplicat dascălii brașoveni principiile educației finlandeze

Publicat: marți, 9 Mai 2023 , ora 10.26
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

O schimbare de mentalitate cu accent pe inteligența emoțională și starea de bine. La asta speră, în timp, dascălii și directorii care au făcut parte dintr-un program pilot de formare continuă a orașului Brașov, derulat în cadrul parteneriatului încheiat între Primăria Municipiul Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și Universitatea de Științe Aplicate Hame, din Finlanda.

Practic, după ce în luna octombrie anul trecut, 40 de dascăli și 10 directori de liceu, de la fiecare nivel de învățământ, au fost instruiți să aducă în clasele lor principiile învățământului finlandez, acum, spun că acestea pot sta la baza unei schimbări în viitor.

Despre experiența ei ne-a povestit profesoara de engleză de la Colegiul Național de Informatică „Grigore Moisil”, Cătălina Stoica:



O părere similară are și profesoara Liceului Vocațional de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch”, Anca Băcanu:



Aceasta este doar o primă etapă în implementarea proiectului, spune viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu:



În proiect au fost incluse Creșele 4 și 5, Grădinițele 2, 9, 26, Școlile Gimnaziale 2, 5 și 6, precum și Liceul Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch Brașov, Colegiul Național de Informatică Grigore Moisil Brașov.


Adina Chirvasă