Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consultațiile și tratamentele pentru adulții cu boli de plămâni, pe platforma modernizată Mârzescu

Publicat: marți, 9 Mai 2023 , ora 14.21
Sursa foto: arhivă / Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: arhivă / Consiliul Județean Brașov

Cu avizul Ministerului Sănătății, în aceste zile începe relocarea din zona Stejeriș pe platforma Mârzescu a secțiilor de pneumologie adulți din cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase, până la construirea noului spital - proiect finanțat din fonduri europene.

Ieri a fost eliberară și autorizația sanitară de funcționare.

„Asta înseamnă că Secțiile I și II pneumologie adulți vor fi relocate în Corpul A Mârzescu, în condiții excepționale, în comparație cu ce aveam până acum. Evident că acolo baza de tratament, de recuperare respiratorie este modernizată. Am completat serviciile medicale și cu ambulatoriu, cu cabinet în specialitățile «Boli infecțioase», care va rămâne la locația Mihai Viteazul, dar în Corpul A Mârzescu va fi cabinet de consultații în «Medicină fizică și reabilitare» și paturi în regim de spitalizare continuă, pe recuperare respiratorie”, a explicat directorul spitalului, dr. Dan Moraru.

Pe platforma Mârzescu este amenajat și centrul de evaluare post Covid pentru pacienții care au trecut prin această boală.

Reamintim că la sfârșitul lunii decembrie, municipalitatea a depus o solicitare de finanțare nerambursabilă prin PNRR, în valoare de aproape 50 de milioane de lei, pentru construirea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Solicitarea a fost aprobată, astfel că autoritățile locale apreciază că noul spital va fi gata până în 2026.

Camelia Vlad