ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveanca, dansată în Piața Sfatului, de Ziua Europei

Publicat: marți, 9 Mai 2023 , ora 16.59

Ziua Europei, marcată într-un mod inedit la Brașov.

Elevii Colegiului Național „Johannes Honterus” – cel mai vechi din oraș, au marcat această sărbătoare prin mai multe activități în școală, apoi au ieșit în Piața Sfatului, unde au cântat Imnul Europei și au dansat Brașoveanca.

Pentru că ne place că suntem brașoveni și pentru că această piesă este o piesă cu rădăcini în etnia germană și noi reprezentăm un liceu în care învățăm și vorbim limba germană și anume Colegiul Național Johannes Honterus din Brașov. Reprezentând acest colegiu, normal că am preluat și acest dans și l-am lansat așa cum ați văzut, cu bucurie și sunt fericită că și cei care au fost prezenți aici l-au dansat alături de noi”, a spus Claudia Mirițescu, profesor al Colegiului Național Johannes Honterus.

În 10 mai va fi rândul autorităților să marcheze această sărbătoare, dar și Ziua Independenței și Ziua Regalității, prin mai multe ceremonialuri și depuneri de coroane.




Sorin Țîrcă