ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de pe str. Bisericii Române, la ceas anivesar

Publicat: joi, 11 Mai 2023 , ora 9.26
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Astăzi se împlinesc 240 de ani de când Biserica „Adormirea Maicii Domnului” de pe str. Bisericii Române este emblema comunității românești ortodoxe din această parte a orașului de sub Tâmpa.

În jurul acestui lăcaș de cult s-a dezvoltat, de-a lungul istoriei, întreaga viață spirituală și culturală a românilor din Brașovul Vechi.

Biserica a fost ridicată într-o perioadă în care românii cu greu primeau permisiunea de la autoritățile locale și vieneze să aibă propriul loc de rugăciune.

Părintele paroh Ionuț Margin:



În clădirile din jurul bisericii, pe lângă casa parohială a existat și o școală confesională, iar de la 1901 și grădiniță de copii cu o existență neîntreruptă până astăzi.

Mai apoi, a fost ridicată Casa de cultură a bisericii, care în zilele noastre găzduiește Opera Brașov.

Tot ce se află în biserică (de la icoane până la covoare) are o poveste, nimic nu este pus la întâmplare, spune pr. paroh Ionuț Margin:



După ce vor asista la slujbele religioase programate în această zi aniversară, credincioșii care vor trece pragul lăcașului de cult de pe str. Bisericii Române vor participa și la o agapă.

Sursa foto: Radio România Brașov FM





Camelia Vlad