Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BSM - Codul IATA atribuit Aeroportului de la Ghimbav. Urmează certificarea ca aeroport internațional

Publicat: vineri, 12 Mai 2023 , ora 15.01
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

BSM este Codul IATA - codul internațional de transport aerian - atribuit Aeroportului de la Ghimbav.

Urmează, în scurt timp, certificarea ca aeroport internațional, a anunțat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea:

Șeful administrației județene Brașov a reamintit că aeroportul va fi inaugurat în 15 iunie, în prezența a numeroase oficialități centrale și locale, precum și a oamenilor care au contribuit la realizarea acestui obiectiv - primul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani în România și primul aeroport din Estul Europei dirijat prin sistemul Remote Tower.

Cu acest prilej va avea loc și un zbor inaugural pe ruta București – Brașov.

Însă, în weekend-ul 10-11 iunie, sunt programate evenimente de genul „Ziua Porților Deschise”, cu spectacole aviatice, concerte cu artiști de renume și tururi ghidate prin aeroport (detalii AICI).

Reamintim că primele avioane care vor decola de la Ghimbav aparțin companiei Dan Air, care vor zbura spre șase destinații din patru țări.

Urmează cursele charter, ale tour-operatorilor care au vândut deja bilete spre Antalia și Creta și, ulterior, două curse ale Wizz Air, spre Londra și Dortmund.

Camelia Vlad