ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Lansare de carte la Brașov - ”Via Transilvanica. Drumul care unește”

Publicat: marți, 16 Mai 2023 , ora 10.03

Cartea ”Via Transilvanica. Drumul care unește” va fi lansată și la Brașov, pe 18 mai.

Cartea aduce în prim plan povești, mărturii, reportaje cu protagoniștii proiectului Via Transilvanica, un traseu de drumeții tematice din România de aproximativ 1.400 de kilometri, început în 2018, care este cuprins între Putna și Drobeta Turnu-Severin.

O cronică foarte precisă, foarte frumoasă, scrisă de Voicu Bojan, care arată, practic, toată geneza traseului nostru, din 2018. Ne face poftă să mergem pe Via Transilvanica, dar de fapt arată o față a României pe care foarte mulți nu o cunosc. Te poți îndrăgosti de această țară dacă o iei la pas. În primul rând, cartea te face să-ți iei bocancii. Eu cred că nu focul, nu roata, ci pur și simplu mersul a făcut trecerea de la o minte primitivă la ceea ce înseamnă om. Este scrisă frumos, are personaje foarte interesante. Are și o colecție de gastronomie foarte, foarte drăguță, scrisă de Voicu Bojan”, a precizat coordonatorul proiectului Via Transilvanica, Alin Ușeriu.

Alături de autorul cărții și inițiatorul proiectului Via Transilvanica, la lansare va fi prezent și Tibi Ușeriu, autorul cărții autobiografice „27 de pași”, devenită bestseller și vândută în peste 100.000 de exemplare.

Tibi Ușeriu a câștigat de trei ori la rând competiția extremă Arctic Ultra 6633 de la Cercul Polar.



Ruxandra Stoica