ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grevă de avertisment în școli, miercuri. Grevă generală, din 22 mai

Publicat: marți, 16 Mai 2023 , ora 13.59
Sursa foto: arhivă / pixabay.com
Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Sindicaliștii din învățământ anunță grevă de avertisment în școli, în toată țara, miercuri, între orele 11.00 - 13.00.

Potrivit liderilor de sindicat Spiru Haret Brașov, în unitățile școlare în care va fi grevă, în acest interval, dascălii vor intra la ore și vor face prezența, dar nu vor face și cursuri.

Care sunt principalele revendicări, ne-a spus liderul de sindicat Spiru Haret Brașov, Radu Adrian:

“În primul rând, în data de 28 aprilie a expirat și contractul colectiv de muncă la nivel de sector, iar Ministerul Educației nu a dat solicitare federațiilor sindicale pentru a începe negocierile. Apoi, salarizarea umilitoare a personalului din învățământ -
vorbim aici de întreg personalul din învățământ; neacordarea drepturilor prevăzute de legislația în vigoare, lipsa investițiilor în infrastructura școlară. Practic, baza acestor revendicări este slaba sau subfinanțarea sistemului de învățământ. Sindicatul Spiru Haret, vă pot spune că din 1379 de membri pe care îi are, un procent de 60% au fost pentru greva generală. La nivelul Federației Spiru Haret este vorba de 73,23%”.

Dacă revendicările sindicaliștilor nu vor fi rezolvate, aceștia anunță că, din 22 mai, va fi declanșată greva generală, pe termen nelimitat.

Liderii de sindicat de la nivel național le transmit părinților ca din 22 mai să nu mai trimită copiii la școală.

Sursa foto: arhivă / pixabay.com

Adina Chirvasă