ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

"Caravana Reciclării Creative" la Grădinița Nr. 19 din Brașov

Publicat: miercuri, 17 Mai 2023 , ora 11.24
Sursa foto: Florentina Bularca
Sursa foto: Florentina Bularca

"Caravana Reciclării Creative" a dat frâu liber imaginației multor preșcolari, elevi, profesori și părinți să transforme deșeurile în obiecte sau spații utile.

Începută în luna februarie în județele Brașov, Sibiu, Giurgiu și Călărași, a adunat 84 de instituții de învățământ dornice să descopere ce înseamnă reciclarea creativă.

Micuții care frecventează Grădinița nr. 19 ''Boboceii '' din Brașov au realizat din peturi, conserve sau cartoane o grădină, căsuțe pentru păsări și chiar coșuri de gunoi.

Ne-a dezvăluit mai multe în emisiunea ”Sens Unic”, la Radio România Brașov FM, profesorul coordonator Florentina Bularca:

Am avut de amenajat în unitatea de învățământ cinci zone. Una dintre ele a fost de a amenaja o «Grădină veselă». Am ales să facem o grădină verticală. Am plantat flori, căpșuni, legume, tot ce am găsit la îndemână. Am folosit chiar și niște mese reciclate, pe care le-am întors și în ele am plantat. Am mai avut zona de «Colectare creativă», unde am amenajat niște containere asemenea unor căsuțe, purtând culoarea specifică colectării. O altă zonă amenajată a fost zona de «Lecturi inspirate», zona de «Păsări fericite», unde am confecționat căsuțe pentru păsărele, iar ultima zonă a fost aceea de «Reciclate și înapoi la lume date», unde am confecționat diferite obiecte pe care le-am expus într-o expoziție într-o sală multifuncțională a unității".

Copiii au fost extrem de încântați de activități, dar și de ceea ce au învățat:

Caravana se va încheia la sfârșitul acestei luni. Mai multe detalii, în materialul audio atașat. 

Sursa foto: Florentina Bularca

Ruxandra Stoica