ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reduceri pentru turiști, la munte, în minivacanța de Rusalii

Publicat: luni, 22 Mai 2023 , ora 12.24
Sursa foto: arhivă / Janos Kelemen
Sursa foto: arhivă / Janos Kelemen

Se apropie minivacanța de Rusalii, iar cei care aleg muntele pentru petrecerea zilelor libere au la dispoziție diferite reduceri pregătite de hotelierii și administratorii de pensiuni.

În Poiana Brașov, hotelierii au pregătit surprize pentru cei mici de 1 iunie și activități dedicate lor.

O noapte de cazare în camera dublă, cu mic dejun, pornește de la 50 de euro de persoană.

„O să ne întâmpinăm oaspeții cu o multitudine de servicii sub același acoperiș pentru întreaga familie. Pe copii îi așteptăm în parcul nostru tematic - peste 5.000 m în aer liber - unde vom avea animatori și activități diverse în fiecare zi. Bineînțeles, și la interior sunt activități creative pentru copilași de toate vârstele. Pe părinți îi vom răsfăța în cele patru restaurante ale noastre, cu bucătării diversificate. Plus, bineînțeles, la SPA avem peste 100 de masaje și ritualuri din care pot să aleagă. Ei vor beneficia de un discount special pentru această minivacanță”, a precizat Bianca Socol, reprezentantul unui hotel din Poiană.

La Fundata, turiștii au programate plimbări pe jos ori cu bicicleta, sau cu căruțele trase de cai.

“Vin Rusaliile, iar cum vremea s-a încălzit, așteptăm turiști în număr mare la munte. Pensiunile și cabanele din zonă au pregătit bunătățuri pentru oaspeți, dar și diverse programe și activități outdoor pentru aceștia. Prețurile variază între 200 și 300 de lei/cameră/noapte, în funcție de specificul unității de cazare, la care se adaugă serviciile de masă”, a spus proprietara unei cabane, Severina Puiu.

Cei care vor să petreacă timp în aer liber au la dispoziție cazare la glamping, fie în corturi dichisite, fie în căruțe cu coviltir.

O noapte de cazare costă 330 de lei, cu mic dejun inclus.

“Fiecare cort are un pat dublu propriu, cu lenjerie, cu prosoape, exact ca o cameră de hotel mică. Încălzim aceste corturi. Fiecare cort are o terasă cu măsuță și scaune, cu hamac, avem loc de joacă pentru copii, avem și cinci căruțe cu coviltir care, la fel, sunt amenajate ca niște mini-camere de hotel", a spus proprietarul unui glamping, Kelemen Janos.

Pe de altă parte, până pe 18 iunie puteți beneficia de oferta progamului „Litoralul pentru toți”.

Turiștii care aleg să petreacă minivacanța de Rusalii la mare au parte de tarife cu până la 70% mai mici decât cele din vârful de sezon.

La Venus, prețurile pornesc de la 52 de lei/noapte/persoană la un hotel de 3 stele, în timp ce la Mamaia, de la 101 lei/noapte/persoană în camera dublă.

În stațiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele.

Sursa foto: arhivă / Janos Kelemen

Ruxandra Stoica