ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din iulie, atenție unde parcați! Serviciul ridicări auto ar putea începe activitatea

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 13.19
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Din iulie, brașovenii și turiștii care își parchează neregulamentar mașina prin oraș ar putea scoate aproape 900 de lei din buzunar pentru a o recupera.

Practic, din luna iulie, reprezentanții municipalității estimează că va deveni funcțional serviciul de ridicări auto.

Asta după ce va fi amenajată și parcarea în care vor fi duse mașinile parcate aiurea în oraș.

Suntem în faza de autorizare a zonei în care vor fi depozitate mașinile parcate neregulamentar. Sperăm în câteva zile să avem această autorizație, după care Tetkron va începe lucrările de amenajare a spațiului, tot ce înseamnă împrejmuire, containere, branșamente, sistemele de supraveghere video. În paralel, odată cu obținerea majorării de capital a municipiului, la Tetkron vor exista și fondurile necesare pentru achiziția a cel puțin două mașini de ridicare a autoturismelor parcate neregulamentar. Vorbim de o mașină care are are capacitatea să ridice mașini mai grele și una să ridice autoturisme mai mici”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Parcarea ar urma să fie pe strada Hărmanului.

Potrivit regulamentului pentru ridicările auto, deja aprobat, proprietarii mașinilor ridicate vor plăti o taxa cumulată de 891 de lei, pentru 24 de ore în care mașina va sta în parcare, după ce a fost ridicată.

Mai exact, pentru deplasarea utilajului ce ridică mașina, taxa este de 226 de lei, pentru ridicarea mașinii, taxa este de aproape 310 lei, pentru transport, se plătește 261 de lei, iar pentru depozitare – 94 de lei, pentru 24 de ore.

Dacă mașina va fi recuperată în cel mult 12 ore de la ridicare, taxa de depozitare va fi redusă la jumătate, dar celelalte tarife rămân neschimbate.

Adina Chirvasă