ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Etichete și dimensiune pentru prețuri standard în piețele brașovene

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 13.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Etichete standard pentru produsele din piețe. Administratorii piețelor brașovene își doresc ca producătorii și comercianții să informeze corect și cât mai complet cumpărătorii.

Conform legislației în vigoare, produsele din piață trebuie să conțină etichete pentru a oferi cumpărătorilor informații complete. În acest sens, administrațiile piețelor brașovene pun la dispoziția producătorilor etichete standard.

Ne-a oferit mai multe detalii directorul Serviciului Public Administrare Piețe Brașov, Adrian Lădaru:

”În cazul producătorilor agricoli avem așa-numita etichetă de produs. Este un document ce trebuie utilizat în exercițiu comercial, care are un conținut stabilit de lege, respectiv Legea 145/2014 și trebuie conțină, printre altele, informații legate de numele producătorului, de localitatea în care au fost recoltate produsele și informații legate de data recoltării”. 

În Piața Dacia, cei mai mulți dintre comercianți s-au conformat cererii. 

 


 

">

Și pentru că inclusiv prețurile trecute în scris pe diferite dispozitive de o parte dintre comercianți erau înșelătoare, cu cifra principală mare, iar cu cea secundară cât mai mică, de exemplu: 0,99 bani, administrația piețelor a stabilit o dimensiune minimă a acestor cifre, pentru ca toți clienții să poată citi prețul real.

Sorin Țîrcă