Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Se fac înscrieri pentru ateliere de benzi desenate în școli

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 14.18
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Copii din șase școli din județul Brașov pot învăța, în perioada 6-12 iunie, să facă benzi desenate, iar lucrările lor ar putea fi chiar selectate pentru Concursul Județean de Benzi Desenate Istorice.

Asta doar dacă școlile lor se vor înscrie pentru a participa la atelierele care sunt organizate înaintea Festivalului Internațional de Benzi Desenate, care va avea loc la Brașov în perioada 11-13 august, fiind organizat de Muzeul Județean de Istorie.

"Coordonator va fi Octav Ungureanu, cel care a ținut și în anii trecuți aceste ateliere, și vom merge în școlile care își doresc facă aceste ateliere și în cadru acestor ateliere, copiii vor învăța cum desemneze o bandă desenată, care sunt regulile pentru ca o lucrare fie considerată o lucrare de bandă desenată, vor putea facă personaj, vor următo cum se documenteze, pentru noi suntem un festival de benzi desenate istorice. Până în data de 2 iunie, la adresa salonbdbrasov@gmail.com profesorii pot să-și înscrie școlile", a explicat Reprezentant al instituției, Ioana Șchiopu.

În acest an, tematica atelierelor este ,,Ce ai schimba în istoria orașului tău?". În concursul de Benzi Desenate se vor putea înscrie și alți copii, care nu participă la ateliere. Ei vor trebui să-și trimită lucrările către organizatori până în 31 iulie. Expoziția cu benzile desenate în concurs va fi organizată în perioada 11 - 13 august, la Bastionul Țesătorilor. Cele mai bune lucrări vor primi și premii în bani. Mai multe detalii, pe radiobrasovfm.ro.

În perioada 11 - 13 august 2023 lucrările primite, vor fi expuse în Salonul Copiilor organizat în cadrul Festivalului Internațional de Benzi Desenate Istorice Brașov 2023. Totodată lucrările vor fi publicate pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/festivalbdbrasov, iar publicul va fi invitat să voteze pe perioada festivalului. Votul se acordă prin atribuirea unui like pentru lucrarea preferată pe pagina de Facebook a festivalului.

Pentru desemnarea câștigătorilor se va ține cont de voturile primite în proporție de 50% de votul juriului format din 3 artiști de bandă desenată prezenți în cadrul festivalului și în proporție de 50% de votul publicului.

Premii:

Premiul I - 400 lei

Premiul al II-lea - 300 lei

Premiul al III-lea - 250 lei

5 mențiuni - 110 lei/fiecare

Lucrările câștigătoare vor fi expuse și în cadrul Festivalului tinerilor creatori de benzi desenate din Balcani, organizat la Leskovac, în anul 2024.

Adina Chirvasă