ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Autobuzele electrice, și în zona metropolitană

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 16.51
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

88 de autobuze electrice și alte 7 microbuze electrice urmează a fi cumpărate pentru Zona metropolitană, prin 4 proiecte cu bani din PNRR, semnate încă din toamna anului trecut.

Aleșii locali s-au întâlnit astăzi, în ședință de îndată, pentru a aproba asocierea Municipiului Brașov cu celelalte primării din zona metropolitană pentru a cumpăra autovehiculele.

"Mai exact, aici avem patru proiecte pe PNRR, două sunt practic în parteneriat cu alte UAT-uri și două proiecte de 50 de autobuze sunt doar pentru Brașov. Mai concret, pentru achiziționare a opt autobuze și șapte microbuze, valoarea proiectului este de 33 de milioane pentru achiziționarea de 30 de autobuze, valoarea proiectului 86 de milioane și sunt două proiecte tot pe PNRR pentru achiziționare a câte 25 de autobuze, ambele valori sunt 59 de milioane. Aceste contracte pe PNRR au fost deja semnate, s-au stabilit echipele de implementare, achizițiile trebuie făcute la începutul lunii iunie anul acesta", a declarat director al Direcției de Fonduri și Strategii din cadrul Primăriei Brașov, Filip Crișan.

Achiziția trebuie făcută la începutul lunii iunie, dar și celelalte primării partenere trebuie să dea hotărâri de asociere în proiect.

Tot în iunie trebuie făcută și achiziția pentru proiectul de creștere a eficientizării energetice a infrastructurii de iluminat public din Brașov.

Valoarea proiectului este de peste 27 de milioane lei, fără TVA, iar banii vin prin Administrația Fondului pentru Mediu. Clarificările suplimentare pentru acest proiect au fost și ele aprobate, astăzi, în ședință de îndată.

Adina Chirvasă