ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Plan financiar pe un sfert de secol la aeroportul brașovean care se va inaugura cu foc de artificii și artiști cunoscuți

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 17.04
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Gata cu vizitele la Aeroportul internațional Brașov-Ghimbav! Din 15 iunie, când sunt programate și primele decolări și aterizări, obiectivul va deveni frontieră de stat.

Ultimele zile în care publicul va mai avea acces în aeroport fără rezervări la zboruri sunt 10 și 11 iunie. Pentru a marca inaugurarea aeroportului.

În cele două zile, administrația județeană va organiza un festival cu concerte, demonstrații aviatice, spectacole de lumini și focuri de artificii după cum ne-a detaliat și președintele CJ Brașov, Adrian Veștea:

"Văd o implicare constantă, o implicare foarte bună a tuturor instituțiilor statului român. Deja există o prezență în aeroport, încep fie amenajate birourile, aducem mobilier și sper ca tot acest lucru se finalizeze cu bine până pe data de 15 iunie, când vom avea primele zboruri. De asemenea, avem un eveniment pe care îl desfășurăm pe data de 10-11 iunie, dedicat tuturor brașovenilor. Îi așteptăm cu mare drag vadă această investiție pe care o așteptau de foarte multă vreme".

Printe artiștii care vor concerta sub titulatura "Zilele Porților Deschise" se numără Ștefan Bănică Jr, Raluk, trupa Zdop și Zdup și Olivia Adams, iar atmosfera va fi întreținută de un DJ. Pentru menținerea ordinii și a liniștii publice a fost încheiat un protocol cu Prefectura Brașov.

"Protocolul este încheiat între Consiliul Județean Brașov, Primăria Orașului Ghimbav, Regia Autonomă a Aeroportului și Instituția Prefectului, prin instituțiile din subordine care sunt parte a Ministerului Afacerilor Interne. Ne referim la Inspectoratul Județean de Poliție și Inspectoratul Județean de Jandarmi care vor asigura ordinea și liniștea publică la aceste evenimente, precum și prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care vor asigura tot ceea ce înseamnă intervenție medicală și pompieri", a declarat prefectul Cătălin Văsii.

Estimativ, evenimentele dedicate inaugurării se ridică la circa un milion de lei, iar costurile vor fi suportate, în prima fază, de Primăria Ghimbav. Mai multe detalii ne-a oferit primarul orașului, Ionel Fliundra:

"Da, am parteneriat cu Consiliul Județean și Regia Autonomă. Ne-am dorit avem și un program artistic în afara porților deschise și vizitarea aeroportului, cetățenii care vor dori vină aibă și un spectacol frumos. Este un efort pentru noi, dar ținând cont acest eveniment este unic, cel puțin pentru generația noastră, merită îl promovăm, dezvoltăm, iar pentru Ghimbav este un lucru deosebit de important, pentru este un oraș-aeroport, un oraș care va deschide porțile spre Europa, spre lume, până la urma urmei".

Tarifele aeroportuare la Ghimbav vor fi semnificativ mai mici față de alte obiective similare din țară, a apreciat directorul Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, Alexandru Anghel:

"Dacă ne comparăm cu Otopeniul, care este cel mai mare aeroport din țară, suntem la un sfert. Raportat la celelalte aeroporturi regionale, suntem cam pe aceleași tarife cu cele practicate de celelalte aeroporturi. Noi ne-am făcut un plan de afaceri, de fapt, un model financiar pe 25 de ani, pratic, o strategie de piață în care putem să și recuperăm banii investiți în infrastructura de la aeroport și ieșim și cu profit la finalul perioadei".

La momentul inaugural oficial din 15 iunie vor participa oficialități de la București, inclusiv membri ai Guvernului, care se vor deplasa la Brașov cu un avion Tarom.
Camelia Vlad