ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Incendiu în salonul unui spital, scenariul unui exercițiu ISU Brașov

Publicat: sâmbătă, 27 Mai 2023 , ora 13.32
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov
Sursa foto: Facebook / ISU Brașov

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov a fost sesizat printr-un apel de urgență cu privire la producerea unui incendiu într-un salon al unui spital. In urma apelului, ISU Brașov a trimis la fața locului autospeciale de stingere, autospeciale de descarcerare, autoscări și echipaje SMURD.

Acesta a fost secenariul conform căruia în perioada 25 - 26 mai, specialiști din cadrul Inspecției de Prevenire au desfășurat, în colaborare cu subunitățile de intervenție din cadrul ISU Brașov, verificări tematice inopinate și exerciții de evacuare și intervenție în caz de urgență la unități sanitare cu paturi din Brașov, Săcele, Codlea, Zărnești și Predeal.

"În cadrul controalelor s-a desfășurat și o simulare tactică în ceea ce privește testarea capacității de intervenție a serviciilor profesioniste pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu la unitatea spitalicească. Scopul exercițiului este antrenarea structurilor de conducere și răspuns cu responsabilități în managementul și gestionarea consecințelor manifestării acestui tip de risc. S-a urmărit în principal reacția angajaților spitalelor și modul de organizare al primei intervenții până la sosirea echipajelor profesioniste, cât și reacția de răspuns în gestionarea unei astfel de situații de urgență", au declarat reprezentanții instituției într-un comunicat prezenta pe pagina de socializare ISU Brașov.




Bianca Bucă