Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Națională a Psihologului

Publicat: sâmbătă, 27 Mai 2023 , ora 20.56
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ziua de 27 mai este considerată Ziua Națională a Psihologului. Data nu este una întâmplătoare.

Pe 27 mai 2004, Parlamentul României a reglementat oficial profesia de psiholog prin emiterea Legii nr. 213/2014 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică.

"Iată-ne ajunși la cea de-a 19-a aniversare a Legii Psihologului în România, la momentul în care ne urăm ani buni și mulți în profesie, satisfacții și împliniri pe măsura aspirațiilor și faptelor noastre. Acest moment coincide cu primul meu an de mandat ca președinte al Colegiului Psihologilor din România, funcție în care m-a învestit încrederea voastră. Aș vrea să pot face un bilanț spectaculos după acest prim an, dar, fiind o zi de sărbătoare pentru noi, aleg să vă transmit doar gândurile mele bune, iar un bilanț onest să vă prezint cât de curând. Vă îndemn să păstrăm memoria a tot ce s-a întâmplat bun în profesia noastră, să gândim împreună un viitor mai bun și corect pentru fiecare dintre noi, să ne imaginăm psihologia ca una dintre cele mai respectate profesii și, cu voință de neclintit, să facem ceea ce ne dorim să devină realitate. La mulți ani psihologiei românești!", a scris președintele Colegiului Psihologilor din România, dr. Edmond Cracsner, pe pagina de socializare a instituției pe care o coordonează.




Bianca Bucă