Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ministerul Educației ia în calcul prelungirea perioadei de înscriere la Bacalaureat

Publicat: luni, 29 Mai 2023 , ora 16.33

Ministerul Educației ia în calcul prelungirea perioadei de înscriere la Bacalaureat și chiar și a cursurilor, dacă va fi cazul.

Înscrierile la examenul de Bacalaureat 2023 au început astăzi și se vor desfășura până în 7 iunie, însă din cauza grevei profesorilor, calendarele ar putea fi modificate, ministrul Educației Ligia Deca având deja viceoconferințe cu inspectorii școlari din țară. 

„Doamna ministru ne-a asigurat că dacă vor fi probleme cu înscrierea la Bacalaureat, au în vedere prelungirea anului școlar pentru ca aceste înscrieri să poată fi făcute în toate unitățile școlare.“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur. 

Și în județul Brașov sunt unități școlare în care diriginții claselor, care sunt răspunzători de înscrierea copiilor la Bac, sunt în grevă. 

„Deocamdată, vorbim despre o perioadă de înscriere. Sunt școli în care profesorii nu încheie mediile la clasa a-XII-a și nu au demarat procedurile de înscriere la Bacalaureat. Este o perioadă și în tot acest timp, inclusiv în ultima zi din calendarul de înscriere, pot fi înscriși atât în aplicația informatică, dar și la secretariatele unităților școlare. Dacă greva se prelungește, în unitățile școlare în care vor fi diriginți care nu vor încheia media la clasa a-XII-a, va prelua directorul această problemă și cu siguranță că existând note, acesta va putea să încheie mediile și să înscrie copiii la Bacalaureat.“, a mai spus Valentin Bucur.

Este a doua săptămână în care dascălii sunt în grevă. Astăzi, la Brașov, a avut loc și un miting în fața Prefecturii, iar marți, aproximativ 100 de angajați din Educație din Brașov vor merge la protestul anunțat în București.
Adina Chirvasă