Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Modernizarea DN 73 Pitești – Bran – Brașov, în linie dreaptă

Publicat: marți, 30 Mai 2023 , ora 9.44
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov
Sursa foto arhivă / Primăria Brașov

Compania de Drumuri a scos la licitație un contract de aproape 700 de milioane lei pentru modernizarea tronsonului Câmpulung (jud. Argeș) – Râșnov (Brașov) de pe DN 73 Pitești – Bran – Brașov. Este vorba despre șoseaua pe care lucrările au început acum aproape 10 ani.

Contractul nou lansat de Direcția de Drumuri și Poduri Brașov (DRDP Brașov) are o valoare între 688 și 748 de milioane lei și include modernizarea șoselei pe o lungime totală de 74 de kilometri, dintre care 48 de kilometri în zona de munte, cu serpentine, Câmpulung-Fundata.

„Continuarea lucrărilor de modernizare a DN 73 între Câmpulung și Brașov, a intrat pe linie dreaptă. DRDP Brașov a publicat în SEAP anunțul pentru demararea licitației care are ca obiectiv execuția lucrărilor de modernizare a drumului între km 54+050 – km 128+250. Valoarea estimată a investiției este de 688,5 milioane de lei fără TVA. Lungimea totală a sectorului vizat de modernizare este de 74,20 km iar lucrările au fost împărțite în două loturi:

– LOT 1 km 54+050 – km 92+000, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Argeș (Câmpulung – limita dintre județele Argeș și Brașov);

– LOT 2 km 92+000 – km 128+250, care cuprinde sectorul de pe teritoriul județului Brașov (limita dintre județele Argeș și Brașov – intrarea în municipiul Brașov)”, a transmis DRDP Brașov.

Proiectul prevede aducerea drumului la parametrii normali de funcționare și fluidizarea valorilor de trafic.

Lucrările vizează, pe lângă lucrările de ranforsare și lărgire a carosabilului la minim 7 m, și modernizarea a 13 poduri, resistematizarea a 21 de intersecții, numeroase lucrări de consolidare, respectiv refacerea sistemului de evacuare a apelor pluviale.

O schimbare importantă va fi și lărgirea la 4 benzi de circulație a sectorului cuprins între ieșirea din municipiul Brașov și intersecția cu drumul de legătură spre autostrada Râșnov – Cristian.