ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Festivități de absolvire, nu și de premiere pentru elevii brașoveni

Publicat: miercuri, 31 Mai 2023 , ora 12.37

„Gaudeamus igitur “, renumitul imn academic al ceremoniilor de absolvire, se aude în aceste zile la festivitățile din licee, poate mai deprimant ca niciodată. Asta pentru că elevii au parte doar de o recunoaștere a absolvirii, nu și premierea pentru rezultate, din cauza grevei din învățământ care nu a permis încă încheierea mediilor.

La Colegiul  Nicolae Titulescu din Brașov, două eleve au încheiat cei patru ani cu media zece pe linie, dar astăzi rezultatelor lor au fost doar aplaudate de colegi, profesori și părinți.  

Profesorii își susțin elevii care acum au de trecut hopul examenului de Bacalaureat, deși, au o urmă de regret pentru situația generată de greva generală. 

„Este doar o festivitate de absolvire, pe fondul evenimentelor din societate, dar copiii sunt bucuroși, noi suntem bucuroși. Este un moment de bilanț, în care rememorăm tot ce am construit împreună. Cred că se pregătesc în continuare, indiferent când se vor face înscrieri sau când se va susține Bacalaureatul, ei se pregătesc. Au deja niște repere.“, a declarat directorul Colegiului Nicolae Titulescu, Nicoleta Știucă.

Ruxandra Stoica