ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Regele Charles al III-lea ajunge azi în România

Publicat: vineri, 2 Iunie 2023 , ora 6.50

Președintele Klaus Iohannis îl va primi, azi, la Palatul Cotroceni, pe Regele Charles al III-lea. Potrivit agendei șefului statului, după ceremonia primirii oficiale, cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete, iar apoi o întâlnire cu autoritățile statului, reprezentanții societății civile și Corpul Diplomatic.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, a declarat pentru AGERPRES că vizita pe care regele Charles al III-lea o va face în România are caracter privat, adăugând că monarhul se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, ca gest de curtoazie.

Pe 6 mai, Charles al III-lea a fost încoronat rege al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și al altor 14 țări, inclusiv Canada, Australia și Bahamas, alături de regina consoartă Camilla, în cadrul unei ceremonii la Westminster Abbey, după ce la 10 septembrie anul trecut a fost proclamat rege de către Consiliul de Ascensiune.

FOTO: Facebook / King Charles III

Radio România Brașov FM