ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Părerea copiilor, s-au distrat pe cinste de 1 Iunie, la Brașov

Publicat: vineri, 2 Iunie 2023 , ora 10.54
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovul a fost ”asediat” de zâmbetele, glasurile și veselie copiilor, de 1 Iunie!  Parcul Titulescu și pietonala Eroilor s-au transformat în Orășelul Copiilor.

Conceptul a fost unul simplu: pe tot traseul au fost amplasate mai multe corturi, fiecare reprezentând o instituție, precum Primărie, Filarmonică, ISU, Ambulanță, Facultate. La intrarea în Orășel, copiii primeau un card cu toate instituțiile, iar la fiecare cort primeau o ștampilă. Pentru copii, n-a fost vorba doar de a aduna ștampile pe card, ci și de a vedea și încerca diverse lucruri. 

Tot de Ziua Copilului, Centrul Cultural Apollonia Hirscher și Cinematograful Astra au devenit sediile poveștilor copilăriei, cu proiecții de film, evenimente pentru copii, expoziție de păpuși, dar și un recital de povești și video-povești.

Pe de altă parte, Piața Sfatului a devenit Piața Veseliei. Cu sprijinul Breslei Meșteșugarilor din Țara Bârsei, cei mici au avut la dispoziție peste 30 de ateliere de toate felurile, dar nu numai. Domnișoarele, cel puțin, au fost fascinate de atelierul de brățări. 

Și Complexul Sportiv Olimpia s-a umplut, ieri, de copii. Cei de la Salvamont Brașov și Asociația Salvatorilor Voluntari au vrut să sărbătorească Ziua Coipilului alături de cei mici, așa că pe terenurile de tenis au adus echipamentele din dotarea structurilor SALVAMONT precum și dronele folosite în misiunile de căutare a persoanelor disparute. Cu atâtea atracții la îndemână, totuși, copiii au fost cel mai încântați de tiroliana lungă de 60 de metri. Cei care s-au dat pe tiroliană, au primit și un certificat de salvator montan pentru o zi.

De 1 Iunie, până la ora 19.00, copiii și tinerii cu vârste până la 18 ani au putut vizita gratuit Biserica Neagră. 

Adina Chirvasă