ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

13 urși au fost prinși și relocați din orașul Brașov, în 3 ani

Publicat: vineri, 2 Iunie 2023 , ora 11.47
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

13 urși au fost prinși și relocați din orașul Brașov, în 3 ani de zile, de când legislația s-a schimbat, iar atribuția de alungare sau relocare a lor din zona locuită a intrat în sarcina muncipalității.

Capturarea se face cu ajutorul unei capcane. În prezent, o astfel de capcană este în zona Răcădău. 

”Am avut 61 de alungări prin metode acustice, optice sau prin alte metode. Au fost șase intervenții de capturare a urșilor și relocare, având în vedere am avut și situații cu ursoaice cu pui. În total au fost relocați 13 urși, în cei 3 ani, cei mai mulți în 2021. Anul acesta am avut o singură relocare, dar având în vedere sunt sesizări în continuare în anumite zone, echipa de intervenție va monitoriza zonele și, dacă este cazul, va captura și va reloca urșii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Soluția amplasării unei capcane a fost agreată la recomandarea specialiștilor de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" (INCDS).

Specialiștii vă reamintesc ca, în cazul în care vdeți un urs, să sunați la 112. Nu încercați să vă apropiați de el, să îi faceți fotografie, nu îi oferiți mâncare!

Adina Chirvasă