Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzeul Județean de Istorie Brașov, inclus în Alianța Internațională a Muzeelor Montane

Publicat: sâmbătă, 3 Iunie 2023 , ora 15.05
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

Muzeul Județean de Istorie Brașov a devenit membru în Alianța Internațională a Muzeelor Montane, anunțul fiind făcut la Conferința internațională a Alianței, care a avut loc la Roma, la finalul lunii mai.

Candidatura a fost prezentată pe 25 mai de către Nicolae Pepene, managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov și autorul conceptului Muzeul Sportului și Turismului Montan de la Olimpia.

"Orice rețea internațională cu muzee care au mai multă experiență decât noi, care au mai multă importanță la nivel internațional, bineînțeles este foarte benefică pentru muzeul nostru. Este important fii într-o alianță internațională care itinerează expoziții de importanță internațională, care are foarte multă vizibilitate la nivel european, la nivel mondial și de asemenea are foarte multă experiență, ceea ce înseamnă conservarea, protejarea și valorificarea culturii montane. Noi suntem la un început de drum", ne-a spus Nicolae Pepene.

Istoricul ne-a prezentat și care este stadiul pregătirilor pentru viitorul Muzeu al Sportului și Turismului Montan, de la Olimpia:

"Suntem în etapa finală, interioarele de la Olimpia sunt gata, instalațiile sunt gata, acum suntem în etapa probelor pentru instalația de microclimat și al restaurării finale a elementelor decorative de pe fațada clădirii. Sperăm ca undeva în luna iulie finalizăm tot șantierul și apoi putem începe amenajarea muzeală propriu-zisă și undeva la începutul toamnei deschidem muzeul".

Alături de Muzeul Județean de Istorie Brașov, în 2023 au mai fost primite în Alianță: Muzeul Alpin al Elveției din Berna, Muzeul Etnografic Trentino San Michele din Trento (Italia), Muzeul Internațional Montan Pokhara (Nepal) și Muzeul Savoisian din Chambèry (Franța).
Adina Chirvasă