ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tot satul Viscri, dar și oaspeți din Maramureș și chiar Regele Cioabă l-au așteptat pe Regele Charles al III-lea

Publicat: marți, 6 Iunie 2023 , ora 12.23
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Toată suflarea satului Viscri, dar și turiști și jurnaliști din țară și străinătate îl întâmpină pe Regele Charles al III-lea.

Doi soți au venit special pentru rege tocmai de la Maramureș, îmbrăcați în spectaculosul lor port tradițional:

"E o zi foarte importantă pentru noi, ca ziua de Paște, ca venim primim pe un rege în țară la noi. În urmă cu o lună de zile, am fost la Londra când a fost încoronarea. Ne-am dus în Londra îmbrăcați în straie de astea moroșenești. Și nu venim în țară la noi? Le purtăm cu mândrie, cu mare drag", ne-a spus bărbatul.

"Noi îl numim consăteanul nostru pentru are casele la noi în sat și ne-a vizitat satul nostru. De asta am venit cu mare mare drag, să-i fim alături pentru este un om bun și merită toată onoarea și cinstea din lume", ne-a explicat emoționată moroșanca.

În întâmpinarea regelui a ieșit și primarul comunei Bunești, Mircea Pălășan:

"Așteptăm cu bucurie! Localitatea este pregătită așa cum si-o dorește Majestatea Sa. Îi mulțumim Majestății Sale pentru a ales prima vizită o facă în România, dovadă iubește poporul român, România și, mai ales, iubește Transilvania. Toată activitatea turistică din zonă s-a făcut odată cu venirea Majestrații Sale atunci când era prințul de Wales".

Reporterul radio România Brașov FM, Marian Stoica a stat de vorbă, la Viscri și cu un sas care a lucrat ca dulgher pentru regele Charles al III-lea. El a venit azi, la Viscri, cu bujori pentru rege:

"Am lucrat pentru ei ca dulgher. Ar trebui România învețe ceva, faptul nu numai materialismul și politica sunt constructive. mai e ceva care ne lipsești? Omul ăsta arată! Este un om deosebit! Simplu da, asta ne lipsește, știți, am prospera în câțiva ani. spun sincer, sunt sas rămas în România și copiii mei au rămas. Ne simțim extraordinar".

Tot pentru a se întâlni cu suveranul britanic, a mers, astăzi, la Viscri, și Regele Rromilor, Dorin Cioabă:

"Este o mare onoare pentru România, pentru în primul rând și noi suntem români, iar apoi suntem de etnie rromă și ne simțim deosebiți regele ne-a inclus și pe noi pe agenda lui de invitați. Este un rege care stă de vorbă cu oamenii și bucur. I-am adus câteva obiecte, i-am adus o căldare pentru noi suntem din neamul căldărarilor și aico i-am scris și aceste cuvinte: <<De la rege pentru rege. Avem ceva în comun. Și eu sunt al 3-lea rege al romilor, iar el este al 3-lea rege al Angliei>>".

Regele Charles al III-lea își încheie, la Viscri, vizita privată în România, care a început cu o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni și a continuat în Valea Zălanului. La Viscri, regele Chalrles al III-lea și-a cumpărt o locuință încă din anul 2006.
Radio România Brașov FM