ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Grindeanu: Aeroportul Brașov va putea opera curse internaționale

Publicat: marți, 6 Iunie 2023 , ora 16.05
Sursa foto: arhivă / facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: arhivă / facebook / Adrian Veștea

Ordinul prin care Aeroportul Brașov - Ghimbav a fost certificat ca aeroport internațional a fost semnat astăzi de Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Vor putea fi operate curse internaționale de la jumătatea acestei luni, a spus el.

La sfârșitul lunii mai, consilierii județeni brașoveni au aprobat scenariul privind finanțarea cheltuielilor de funcționare și viitoarele investiții de la aeroport, în vederea depunerii pre-notificării, la Comisia Europeană, pentru obținerea unui ajutor de stat. În scenariul cel mai pesimist, acest ajutor ar urma să fie de peste două milioane de euro.

În documentele anexă la Hotărârea aprobată astăzi se face referire și la planurile de investiții pentru viitor. În condițiile în care, Consiliul Județean Brașov estimează că, în 2026, se va atinge pragul de un milion de călători, se va impune construcția unui al doilea terminal.