ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din nou lebede pe lacul Cetății Făgăraș

Publicat: marți, 6 Iunie 2023 , ora 18.21
Sursa foto: arhivă Elena Băjenaru
Sursa foto: arhivă Elena Băjenaru

Pe lacul care înconjoară Cetatea Făgărașului sunt din nou lebede. Deocamdată, au fost aduse doar două perechi de lebede albe, dar în săptămânile următoare vor fi aduse și două lebede negre.

Ultima dată, au mai fost văzute lebede pe lacul cetății în 2021, înainte să înceapă restaurarea edificiului. 

„Le-am adus acum pentru că proiectul de restaurare a monumentului se apropie de final și pentru că se apropie și sezonul. Am considerat că este necesară aducerea acestor lebede. La fel ca în anii trecuți, lebedele constituie un element de atracție în plus pe care îl are Cetatea Făgăraș. Inventarele Cetății din secolul XVII pomenesc despre existența a șase lebede, pentru ca în 1676, inventarul să ne spună că pe lacul Cetății erau nouă lebede... Îngrijirea acestora a căzut în seama principeselor Transilvaniei. Inventarele ne arată și cât mâncau lebedele: le era alocată o jumătate de pâine de secară pe zi.“, a declarat Directorul Muzeului Țării Făgărașului ,,Valer Literat”, Elena Băjenaru.

Ruxandra Stoica