ACUM:
8.10
Bună dimineața Transilvania (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

”Festivalul Zupului” revine la Râșnov

Publicat: miercuri, 7 Iunie 2023 , ora 12.23
Sursa foto: Facebook / Orașul Râșnov
Sursa foto: Facebook / Orașul Râșnov

”Festivalul Zupului” revine la Râșnov în acest an, după pauza din perioada pandemiei Covid.

Pe 24 și 25 iunie, aroma tradiționalei tocănițe săsești cu legume și slănină afumată, gătită la ceaun, va cuprinde Valea Cărbunării, acolo unde va avea loc și competița prin care va fi desemnat cel mai bun preparat.

Vor fi două zile de concurs cu probe impuse, dar și probe libere, în care participanții își vor arăta măiestria în a pregăti cel mai bun zup.

“Acest fel de mâncare se pregătea pe vremea sașilor, la muncile câmpului. Așadar acest obicei revine an de an, iar cei care doresc să participe la acest concurs de gătit - pentru că vorbim despre un concurs - se pot înscrie deja. Înscrierile se pot face la sediul Primăriei Râșnov sau pe adresa de mail secretariat@primariarasnov.ro. Vom avea și o comisie formată din bucătari care vor analiza fiecare fel de mâncare preparat și, bineînțeles, cel mai bun zup va fi premiat”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Râșnov, Răzvan Iancu.

Pe toată durata festivalului vor avealoc recitaluri de muzică populară și folk, dar și serii de dansuri ale amsamblurilor populare din zonă.

Sursa foto: Facebook / Orașul Râșnov


Ruxandra Stoica