Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

100 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”

Publicat: vineri, 9 Iunie 2023 , ora 13.03
Sursa foto: Brigada 2 Vânători de Munte
Sursa foto: Brigada 2 Vânători de Munte

La data de 1 iulie se împlinesc 100 de ani de la înființarea Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Pentru a sublinia acest eveniment deosebit de important pentru militari și comunitatea locală, unitatea de vânători de munte din Brașov organizează o serie de activități.

Astfel, pe 17 iunie, la mall-ul din Centrul Civic va avea loc o prezentare de armament, materiale și echipamente militare.

“În cadrul acesteia vor fi expuse echipamente aeriene de supraveghere, armament de infanterie, echipamente de comunicații, geniu și apărare CBRN. De asemenea, în data de 18 iunie, în Parcul Nicolae Titulescu, în intervalul orar 17.00 – 19.00, Brigada 2 Vânători de Munte, în colaborare cu Academia Forțelor Aeriene Henri Coandă, vor organiza în foișorul din parc un concert aniversar dedicat sărbătoririi centenarului marii unități de vânători de munte”, a precizat purtătorul de cuvânt al Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, sergentul major, Alexandra Ciolpan.

Brigada 2 Vânători de Munte a luat ființă printr-un Decret Regal semnat de Regele Ferdinand I în anul 1923, iar Regele Carol al II-lea și fiul său, Regele Mihai, și-au început cariera militară ca ofițeri de vânători de munte.

Majestățile lor regale au conferit, astfel, un prestigiu necontenit acestei specialități militare și au contribuit la consolidarea și dezvoltarea acestei arme în contextul apărării naționale.

Sursa foto: Brigada 2 Vânători de Munte

Nucu Jalea