Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Nevăzătorii din Brașov vor învăța cum să se comporte în cazul unui cutremur

Publicat: marți, 13 Iunie 2023 , ora 15.12
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Nevăzătorilor din România - Filiala Brașov
Sursa foto: arhivă / Facebook / Asociația Nevăzătorilor din România - Filiala Brașov

Nevăzătorii din Brașov vor învăța cum să se comporte în cazul unui cutremur.

Asta grație proiectului „Vrem să fim salvați și noi!”, derulat de Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Brașov, care beneficiază de o finanțare în valoare de 50.000 lei din partea Primăriei Municipiului Brașov, în cadrul programului de finanțări nerambursabile din bugetul Municipiului Brașov.

Persoanele nevăzătoare din municipiul Brașov n-au avut până în prezent șansa unei instruiri în domeniul salvării și protecției personale în cazul producerii unui seism.

Perioada de implementare a proiectului este de 5 luni.

Principalele obiectve ale proiectului includ dobândirea de competențe în tehnici de prim-ajutor personal, noțiuni de comportament în caz de cutremur, formarea și dezvoltarea competențelor de identificare a metodelor potrivite de acțiune și salvare în timp util și a manevrelor specifice de auto-ajutorare în caz de accidentare ca urmare a surprinderii beneficiarilor de un dezastru natural în spațiu închis sau deschis.

Adina Chirvasă