Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Localnicii a șapte comune brașovene se pot pensiona anticipat fără penalizare

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2023 , ora 12.18
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Locuitorii din șapte localități ale județului Brașov pot ieși cu doi ani mai devreme la pensie, fără penalizare.

Camera Deputaților a adoptat ieri proiectul care care extinde numărul de persoane ce beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, din zonele afectate de poluare remanentă. Localitățile din județul Brașov sunt Codlea, Crizbav, Făgăraș, Feldioara, Hălchiu, Satu Nou și Victoria.

Proiectul de lege are în vedere reducerii vârstei standard de pensionare cu 2 ani, fără penalizare, pentru persoanele care au locuit cel puțin 30 de ani în zone afectate de poluare, precum și pe o rază de 8 km în jurul acesteia, prin extinderea numărului de localități.

Studiile efectuate în aceste zone arată că speranța de viață este cu 6 - 10 ani mai scăzută decât media națională din cauza poluării. Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional și astfel legea merge la promulgare.

Ruxandra Stoica