Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Interviu cu Cătălin Prunariu, pilotul primei curse Tarom ce a aterizat astăzi la Brașov

Publicat: joi, 15 Iunie 2023 , ora 11.35
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Cătălin Prunariu, fiul cosmonautului Dumitru Prunariu, este cel care a pilotat prima cursă Tarom ce a aterizat în această dimineață pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Cursa de inaugurare a marcat, astfel, premiera, într-o manieră simbolică.

La Matinalul Radio România Brașov FM, moderat de Ștefan Cojocaru, pilotul și-a declarat bucuria pentru deschiderea Aeroportului și a rememorat clipele trăite în Brașov din copilărie și în timpul pregătirii sale pentru pilotaj.

“Am copilărit aici. Am zburat mult aici și în calitate de pilot sportiv și iată că astăzi am ocazia să vin și în calitate de pilot comercial, cu un avion Boeing 737. (…) Nu ne-am ridicat foarte mult, aproape 4.000 de metri, pentru că este o distanță foarte scurtă. În linie dreaptă, între București și Brașov sunt 20 de minute de zbor. De obicei zburăm cu 800km/h. Astăzi, am zburat cu 600 de km/h ca să nu depășim Brașovul. Nu este un aeroport ușor. Este un aeroport care necesită destul de multă atenție. Un lucru pe care l-am apreciat foarte mult este că procedura instrumentală pentru aterizare la Pista 2 ca am venit noi, face ceea ce numim noi un arc. Practic, este un arc de cerc care se face exact în jurul Brașovului. Deci pasagerii care stau pe partea de Vest, în avion, vor admira Brașovul”, a explicat pilotul Cătălin Prunariu.

Reamintim că astăzi, cosmonautului brașovean Dumitru Prunariu i-a fost decernat titlul de Cetățean de onoare al Județului.

Interviul integral cu Cătălin Prunariu:


Mai multe despre inaugurarea Aeroportului Brașov – Ghimbav aici: Inima României a prins aripi

Sursa foto: Radio România Brașov FM


Ruxandra Stoica