ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 3.200 de tineri din Brașov vor susține examenul de Bacalaureat

Publicat: duminică, 18 Iunie 2023 , ora 9.51
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro
Sursa foto: arhivă / romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro

Peste 3.200 de candidați sunt înscriși pentru a susține examenul de Bacalaureat, în județul Brașov. Dintre toți, mai mult de 2.800 au absolvit liceul anul acesta, iar aproape 400 provin din serii anterioare.  

Ei vor susține probele scrise începând din 26 iunie, când este programat examenul la Limba și literatura română. Urmează proba obligatorie a profilului, și cea la alegere a profilului și specializării. Iar în 29 iunie mai intră în sălile de examen doar candidații care au învățat în limbile minorităților naționale pentru a da proba de limba și literatura maternă.

Vor afla cât de bine s-au descurcat în data de 3 iulie, când vor fi afișate primele rezultate, după care va urma perioada de contestații. Rezultatele finale vor fi publicate în data de 7 iulie.

Examenul de Bacalaureat ar fi trebuit să înceapă din 12 iunie, cu probele de competențe, dar din cauza grevei profesorilor, Ministerul Educației a decis ca acestea să fie echivalate cu mediile din anii de liceu, candidații urmând să susțină doar probele scrise.

Adina Chirvasă