ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 4.500 de elevi din județul Brașov susțin de mâine probele scrise la Evaluarea Națională

Publicat: duminică, 18 Iunie 2023 , ora 11.50
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

4.552 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși, în județul Brașov, pentru a susține Evaluarea Națională, în 100 de centre de examen. Peste 500 de copii nu au fost înscriși: fie sunt corigenți, repetenți sau au situația neîncheiată din cauza absențelor, fie vor opta pentru un loc în învățământul profesional sau dual.

Proba scrisă la Limba și literatura română este programată mâine. Examenul va continua miercuri, cu proba scrisă la Matematică. Iar joi va fi proba scrisă la Limba și literatura maternă. Accesul candidaților în săli este permis de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. 

„Ca și în anul precedent, numărul absolvenților clasei a-VIII-a din județul Brașov este în creștere cu peste 10% față de cel al absolvenților de anul trecut, așa că numărul celor înscriși la Evaluarea Națională este mai mare cu același procent. Potrivit metodologiei, un candidat care absentează la o probă din cadrul acestui examen este considerat absent la examenul de Evaluare Națională. Reamintim că la acest examen nu există notă de promovare, media finală fiind calculată indiferent de rezultatele obținute de candidat la fiecare probă scrisă. Media de admitere în acest an o reprezintă media generală la Evaluarea Națională calculată ca medie aritmetică cu două zecimale fără rotunjire a notelor obținute la probele scrise.“, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Primele rezultate vor fi afișate anonimizat miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00, atât în centrele de examen, cât și pe Internet. Contestațiile vor putea fi depuse în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00). Rezultatele finale, după reevaluarea lucrărilor, vor fi afișate în 4 iulie.

Adina Chirvasă