Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Urmărire ca în filme, făcută de un polițist care era în concediu

Publicat: duminică, 18 Iunie 2023 , ora 17.09
Sursa foto: IPJ Brașov
Sursa foto: IPJ Brașov

Polițistu-i polițist, chiar și în timpul liber! Este cazul unui om al legii brașovean care a acționat ca în filme pentru a-și ajuta colegii să prindă niște persoane suspectate că ar fi furat din magazine.

Totul s-a petrecut în cursul zilei de sâmbătă, 17 iunie. Pe când se afla la cumpărături, Paul - Constantin Baciu, polițist în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, dar aflat în concediu la momentul respectiv, a asistat la o scenă în care a observat cum două persoane ar fi furat mai multe produse dintr-un supermarket, din municipiul Brașov. Activitatea infracțională s-a petrecut în jurul orei 11.00 când a văzut cum, de linia caselor de marcat, a trecut un adult ce avea în cărucior produse pentru care nu achitase contravaloarea.

Acest lucru a fost observat și de personalul de pază, astfel, una dintre persoane a început să provoace intenționat larmă în magazin pentru a determina personalul de pază să renunțe la acțiunea de control, sub pretextul că se află însoțit de un copil minor pe care vrea să îi scoată din magazin.

În aceste împrejurări, bărbatul a abandonat căruciorul și a părăsit magazinul, deși reprezentanții acestuia i-au cerut să râmână pentru clarificarea celor constatate.

În acel moment, polițistul brașovean a renunțat la propriile cumpărături și a plecat să-i urmărească pe posibilii infractori. Între timp și-a sesizat și colegii prin dispeceratul Secției 3 Poliție Brașov.

Pentru că persoanele urmărite erau așteptate de un autovehicul din apropiere, în care s-au urcat încercând să părăsească zona, polițistul le-a furnizat în permanență colegilor aflați în teren direcția pe care mașina este condusă, astfel că, la un moment oportun, aceasta a fost oprită în trafic pentru control.

În urma verificării autovehiculului, în portbagajul acestuia, polițiștii au descoperit alte bunuri furate din magazine, a căror valoare a fost evaluată la aproape 4000 de lei.

Materialul probator, în cadrul dosarului de furt pe care polițiștii l-au întocmit, a arătat faptul că atât bărbatul surprins în magazin, cât și celelalte două persone identificate în autovehicul sunt autorii a mai multor fapte similare de furt, motiv pentru care cercetările au fost extinse.

De asemenea, pentru cele trei persoane bănuite de furt, polițiștii au dispus măsura pentru o perioadă de 24 de ore și introducerea lor în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluția legală.





Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: IPJ Brașov
Radio România Brașov FM