ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Circa 6.800 de carnete de muncă se află încă în posesia ITM Brașov

Publicat: luni, 19 Iunie 2023 , ora 14.26
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aproximativ 6.800 de carnete de muncă se află încă în posesia Inspectoratului Teritorial de Muncă Brașov, de la jumătatea anului 2011 și asta pentru oamenii fie nu știu că le pot ridica, fie nu sunt interesați să facă acest lucru.

Inspectorii de muncă fac, însă, un apel la cei care au fost angajați înainte de ianuarie 2011 să le ridice, pentru că în baza acestora se dovedește stagiul de cotizare de până atunci.

A fost o neglijență, probabil, la acel moment, a angajatorilor. Bineînțeles că și din partea titularilor există o neglijență, pentru că aceste carnete de muncă, deși au dispărut ca și document care s-a aflat în circuitul civil la finalul anului 2010, mențiunile cuprinse în el produc efecte juridice, în sensul că în baza acestor mențiuni se pot stabili vechimea în muncă și vechimea în specialitate și ele sunt utile atât pe parcursul vieții active, cât și la momentul constituirii dreptului la pensie”, a spus inspectorul Șef al ITM Brașov, Adrian Reit.

Carnetele de muncă au fost înlocuite odată cu apariția Revisalului, registrul electronic de evidență a salariaților și sunt luate în considerare pentru stabilirea vechimii în muncă, atunci când se face depunerea dosarului de pensie.



Ruxandra Stoica