ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Acțiuni de protest din partea social-democraților în Consiliul Județean Brașov

Publicat: luni, 19 Iunie 2023 , ora 15.32
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Ședința de plen de astăzi a Consiliului Județean Brașov, în care au fost votați doi noi membri în conducerea instituției după demisia fostului președinte Adrian Veștea - desemnat zilele trecute ministru al Dezvoltării - s-a desfășurat cu acțiuni de protest din partea social-democraților.

Aceștia spun că vor contesta deciziile luate după ce au părăsit sala de ședințe pe motiv că ar fi fost probleme de legalitate în privința pregătirii proiectelor supuse votului.

Liderul de grup PSD în Consiliul Județean Brașov, Adrian Iatan:

Și la începutul ședinței au fost înregistrate incidente.

De această dată, consilierii județeni USR au ieșit din sală, cu scuza că mai au nevoie de câteva clarificări cu privire la proiectele aflate pe ordinea de zi.

Aceștia au revenit, însă, după 20 de minute, chiar când cei rămași în ședință se pregăteau să voteze persoana care să-l înlocuiască pe useristul Zoltan Szenner pentru conducerea lucrărilor acestei ședințe.

Prezent la dezbateri, senatorul USR Irineu Darău a motivat:

Noua conducere a Consiliului Județean Brașov a fost votată și în absența social-democraților, ședința fiind declarată statutară prin prezența a 25 de consilieri județeni de la PNL, USR și Pro România.

Ca urmare, șeful administrației județene este, începând de astăzi, liberalul Șerban Todorică, iar cei doi vicepreședinți sunt usr-istul Zoltan Szenner și liberalul Ciprian Sterpu.

Mai multe, aici: Schimbări în conducerea Consiliului Județean Brașov


Camelia Vlad