ACUM:
21.00
Pop Star
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

20 de șefi de promoție la Universitatea Transilvania, anul acesta

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 14.31
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

20 de șefi de promoție are în acest an Universitatea Transilvania, la cele 18 facultăți.

Toți au fost premiați, astăzi, într-un cadru festiv și au fost recompensați cu daruri din partea conducerii Universității.

În acest an, singurii care au terminat studiile de licență cu media 10 provin de la Facultatea de Muzică.

Unul dintre ei este Ciprian Cucu, membru al Cvintetului vocal Anatoly, care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

De menționat este că în palmaresul medaliilor, Cvintetul se poate lăuda și cu Crucea șaguniană, cea mai înaltă distincție oferită de mitropolitul Ardealului, Înalt Prea Sfințitul dr. Laurențiu Streza.

De ce a ales să devină student, deși era deja un muzician de renume, ne-a mărturisit Ciprian Cucu:

"Aceste studii teoretice și practice, de fapt, au certificat pasiunea mea. E adevărat că sunt în domeniu
l muzical de foarte mulți ani, de mic copil, dar cred că era nevoie să certific toate aceste cunoștințe pe care le aveam. Încă o data viața mi-a spus că niciodată nu te poți opri și că tot timpul mai e ceva de învățat și încă mai am foarte multe de învățat".

Colega lui, Ioana Mîrți, a absolvit studiile muzicale tot cu nota absolută:

"Este un sentiment de mândrie și de bucurie.
În același timp mă simt onorată să fac parte din acești studenți care sunt și ei șefi de promoție. Nu aș fi reușit fără ajutorul și sprijinul profesorilor și al profesoarei de canto și faptul că această facultate m-a ajutat să mă descopăr și să îmi dezvolt abilitățile muzicale și interpretative a însemnat foarte mult pentru mine".

Șefii de promoție care aleg să urmeze și masteratul la Transilvania vor fi recompensați și cu excursii pe banii Universității.

"Vor beneficia de laptop, cazare gratuită în cămin, dacă vor solicita, și masă gratuită la cantină și, la fel ca anul trecut, vom organiza o vizită la universități de top din lume, acolo unde vor alege șefii de promoție, respectiv majoritatea lor,
în Statele Unite sau în Europa, având în vedere faptul că universitatea dorește întotdeauna să premieze și să răsplătească performanța", a precizat rectorul instituției de învățământ superior, prof.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

În cadrul Galei șefilor de promoție, Mihai Florian Miu, de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a fost recompensat cu Bursa de Excelență Transilvania, un premiu de 3000 de lei pentru studentul care are cea mai prodigioasă activitate extracurriculară.


Adina Chirvasă