Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vama Buzăului a dat startul la programul „Rabla local”

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 17.08
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: arhivă / Primăria Municipiului Brașov

Primăria Comunei Vama Buzăului a obținut finanțare pentru derularea programului „Rabla Local” pentru casarea autovehiculelor uzate.

Valoarea finanțării obținute de la Agenția Fondului de Mediu este de 120.000,00 lei.

De la bugetul local va fi suportată suma de 30.000 de lei.

Astfel, persoanele fizice care vor casa o mașină mai veche de 15 ani, vor putea primi un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligați să folosească banii obținuți pentru a cumpăra o mașină nouă.

"Profilul programului este ca pe fiecare rablă care va fi scoasă din circulație, 2.400 lei să fie suportați de către AFM, prin acest program, respectiv Ministerul Mediului, iar 600 lei să fie suportați de către primăria locală, din bugetul local. La nivelul comunei Vama Buzăului vor beneficia de această alocare financiară 50 de rable.
Este maximul permis pentru unitățile administrativ-teritoriale comune", a precizat primarul comunei Vama Buzăului, Tiberiu Chirilaș.

Pentru a putea beneficia de stimulentul de casare, solicitantul trebuie să îndeplinească mai multe condiții, printre care: să aibă domiciliul în Comuna Vama Buzăului, să fie la zi cu plata taxelor locale și să-și ia angajamentul că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare inferioară Euro 5, în următorii trei ani.

Camelia Vlad