ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sportivul de performanță, șef de promoție la Drept

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 17.24
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

A intrat primul la facultate în 2019, atunci când obținea media 10 la Bacalaureat, iar acum, la 4 ani distanță, este tot primul.

Vorbim despre Darius Cupu, șeful de promoție de la Facultatea de Drept a Universității Transilvania, care a încheiat studiile de licență cu media 9,81.

Darius a reușit această performanță împărțindu-și timpul dedicat studiului cu antrenamentele, meciurile și turneele de handbal.

Este și sportiv de performanță de mulți ani.

"«Mens sana in corpore sano» este una dintre zicalele care mă caracterizează, spun eu, și sportul a fost întotdeauna un element care m-a echilibrat din toate punctele de vedere, care mi-a oferit momente de neuitat, care m-a învățat să fiu combativ, să lupt pentru tot ceea ce îmi doresc să obțin cu adevărat și cu atât mai mult pentru titlul de șef de promoție, titlu care a fost un obiectiv în sine, pentru mine, recunosc, pentru că am considerat întotdeauna că e ușor să ajungi să intri primul, dar e foarte greu să rămâi acolo și tocmai asta mi-am demonstrat eu, mie, că pot să performez la un nivel înalt o perioadă de 4 ani, cel puțin", ne-a spus Darius.

Mai departe, Darius se va înscrie la masterat tot la „Transilvania”.

"Mare parte din profesori
au reușit să mă cucerească prin modul lor de a preda, prin faptul că ne-au învățat că un jurist poate fi foarte bun, dar dacă nu este un om bun, nu va fi niciodată un om de calitate. Pe lângă cunoștințele juridice pe care le-am dobândit în cadrul universității și în cadrul Facultății de Drept, am dobândit niște calități, cred eu, care-mi vor fi de ajutor pe tot parcursul vieții, în tot parcursul profesional și personal", a adăugat Darius.

După ce va încheia și masteratul, vrea să dea examenul la Institutul Național al Magistraturii.

Ce ne spunea Darius Cupu acum 4 ani, după Bacalaureat, vezi aici: Patru medii de 10 la Brașov, după sesiunea de vară a Bacalaureatului

Adina Chirvasă