Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La aceeași adresă de domiciliu, maxim 10 persoane

Publicat: joi, 22 Iunie 2023 , ora 15.54
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Nu mai pot fi înscrise în actele de identitate mai mult de 10 persoane la aceeași adresă. Victimele traficului de persoane își pot face documente de identitate și pe adresa unui birou de avocatură sau a unei asociații neguvernamentale.

Persoanele defavorizate care nu au un domiciliu stabil pot primi acte de identitate în baza adeverinței eliberate de Primărie, instituție care stabilește o adresă pentru persoana respectivă.

Acestea sunt câteva dintre modificările legislative prezentate astăzi în ședința Grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, prezidată de prefectul Brașovului, Cătălin Văsii:

"A fost o prezentare extrem de utilă a membrilor grupului de lucru mixt pentru problemele romilor, deoarece, așa cum știm, există încă multe probleme în localități ale județului nostru în ceea ce privește eliberarea actelor de identitate pentru cetățenii români de etnie romă. Aceste modificări legislative aduc clarificări și ajută la rezolvarea unor situații și apreciez în perioada următoare rolul primăriilor va fi unul foarte important în ceea ce privește eliberarea acelor adeverințe privind adresa de domiciliu. Știu în Codlea și Hărman a început deja această activitate".

Prefectul județului Brașov a adăugat că, în privința comunității din zona Carierei-Cărămidăriei din municipiul Brașov, este de apreciat că Primăria Brașov intenționează să o declare așezare informală în acest context.
Camelia Vlad